top of page

ART DECO KOOYMANS IS EEN VAN DE DEELNEMERS VAN HET EVENEMENT:

CULTURELE REGIO

Cultuur, kunst, ontspanning
Ontdek de vele mogelijkheden binnen onze regio

In Wijk bij Duurstede bestaat al  ruim 30 jaar het Cultureel Rondje. Ieder weekend bent u van harte welkom om de kunstgaleries, ateliers, musea en de monumenten zoals Kasteel Duurstede, de molen Rijn en Lek en de Grote Kerk Wijk bij Duurstede te bezoeken. Nu heeft het bestuur van het Cultureel Rondje het initiatief genomen het gebied uit te breiden met de Utrechtse Heuvelrug. Dit initiatief wordt door de gemeentes Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede gesteund. Daarnaast ontstaan er ook samenwerkingsverbanden met plaatselijke VVV's en het Regionaal Bureau voor Toerisme. Neemt u vooral een kijkje op deze nieuwe site en laat u inspireren door al het moois wat deze regio u te bieden heeft. 


Landelijke trekkers als Huis Doorn, Kasteel Amerongen, Kasteel Duurstede, museum Dorestad en het Kersenmuseum hebben zich aangesloten bij dit nieuwe initiatief. 

Samen met de kunstgaleries en ateliers, B&B's, campings, hotels en restaurants is er veel te beleven in deze culturele regio van de Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Na ruim 30 jaar wordt het Cultureel Rondje dus nu Culturele Regio Heuvelrug-Wijk bij Duurstede. In deze culturele regio komt alles samen. Mooie routes kunt u volgen om de diverse galeries/ateliers, musea en monumenten te bezoeken. Onderweg zijn er uiteenlopende mogelijkheden voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of diner. En ter afsluiting van 1 of meerdere dagen in dit prachtige gebied zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. Of u nu midden in de pittoreske binnenstad van Wijk bij Duurstede wilt slapen of ’s ochtends over de weilanden van de Heuvelrug wilt uitkijken. Het kan allemaal!


 

Screen Shot 2017-09-20 at 14.01.09.png

MEER INFORMATIE OVER

CULTURELE REGIO

bottom of page